Naruto RPG - Ninja way Serbia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Namikaze Minato
Namikaze Minato
Academy Student

Sastanak vaznih ninji sela - Page 2 Empty Re: Sastanak vaznih ninji sela

Thu 28 Nov 2013, 00:13
(Minato prevrnu ocima vise puta... A zatim povisi ton.)

Dosta vise vas dvoje -_- sta se raspravljate. Kisame. Kotetsu mi je poslao izvestaj, i znam sta se dogodilo, necu nista reci. Ovo je posao za KOnoha Police. Himiko evo ti skrol sa izvestajem. (Predaje joj skrol.)

Incident na Kapiji:
Himiko Yumi
Himiko Yumi
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 00:22
Kisame zasto si to uradio? Pravila su stroga ovde se moramo pomagati ne smemo nikog ubijati, treba nastojimo da zivimo u miru. Svakako moras biti kaznjen zbog primera od drugih.
Da Takumi nije bio tu, neduzni ninja bi bio mrtav.

Kratos
Kratos
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 00:32
Nebi, nebi ja nikig ubio ... ucinilo mi se da je pominjao nesto. Izvini lady <3 moja greska ... ali svakako bi ga onesvestenog predao hokageu i ispitali  bi ga , ali u ovom slucaju sam pogresio .. nego hokage sta zelis? Lady verovatno ti je stiglo pismo o onome ..  khm khm ( facebook xD )
Himiko Yumi
Himiko Yumi
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 11:13
Ubistva su strogo zabranjena, ovde treba da zivimo u miru i slozi.

Ovako Minato posto je Hokage bice zaduzen da dovodi nove ninje u selo i da im pomaze i nauci ih kako da se igra, naravno to cemo svi raditi ali to je njegovo zaduzenje prvenstveno. Isto on je tu da nam obezbedi dobar budzet, da plate, sredi misije, izgradi selo i sve sto ima veze sa tim.

Ja cu biti vodja Konoha Military Police Force , Uchiha klan je postao vrlo zabrinut nakon izdaje sela i napadanu na njega od strane njihovog vodje Dantea, ja sam postala novi vodja Uchiha klana i obuzdacu klan zato ce sve Uchihe moci da rade u ovoj ustanovi, tako da Uchihe neka nam se obrate. Ovo je dobro za njih gledano da su nestabilne (vecina Uchiha su skloni izdaji i slicno jer im je to u genima i skloni ubistvu prijatleja i slicno) , zato ovakva ustanova za Uchihe gde licno oni odrzavaju red u selu bice dobra za smanjenje konflikta.
Naravno svako je dobrodosao u ovoj organizaciji ali prvenstveno prednost imaju clanovi Uchiha klana.
Bicu ja tu kao vodja dvoje njih za sada odredicemo ko je to.
Ovo je povrsinska organizacija koja deluje licno u selo, ima pravo da kaznjava sve one koji ne rade nesto po pravilu isto zaduzeni su da sprovode red i disciplinu u selu. Cenim da ce ovo biti nesto kao sud bolje receno kao moderatori sela.

Pored toga treba nam i dva anbua.Anbu organizacija je dublja od ove iznad. Anbui ce biti zaduzeni za tajne radnje sela i slicno i sprecavanju svih opasnosti van sela kao i u selu koje ninje ne mogu da ucine (anbui verovatno mogu gomilaju zlu karmu gledano da im je dozvoljeno da cine zlodela u ime sela tajno). Za uzvrat ANBU clanovi ce morati da koriste skil poene u zavisnosti kako im mi to rasporedimo i sve ostalo jer ce sluziti za teske misije i slicno i potrebe sela. Isto ANBU ima prednost kada je u pitanju ucenje ili dobijanje nekih retkih itema ili jutsua.

Isto mislim da Mikasa treba bude jedan od ucitelja i radi na akademiji gledano da je i admin to ce joj najbolje lezati, pored toga medic je i ima shoton sto je dobro u odbrani sela , tako da treba se fokusira da radi u selu sa ostale ninje.

Pored toga razvrsala sam ninje u ovom selu koje vrede i koje su na jacoj poziciji. Tu je Kisame, K. Shin i Takumi. NJih 4 ce dobiti po 1-3 ninje koje ce morati da obucavaju i slicno bice im ucitelji uz to razvrstacemo ih u razne delove i koju klasu sela ce propadati (ucitelji, policija, anbu i slicno)

Gledano samo jounin i s ninje vecih rankova i iskustva mogu vode selo, tako da ni hokage nece bas sve odlucivati. Medju ninja konzulatima smo ja i Mikasa trenutno pored hokagea i vodeci u selu.

Pored toga. Moramo tacno odrediti sta je ciji posao! Ne moze hokage ili neko drugi ici na misije i slicno.
Tipa Mikasa je ucitelj u sleu radi na akademiji i bolnici, izracunamo koliko bi svega dobijala od misija i slicno i napravimo kompenzaciju da dnevno dobija isti broj ryoa i xp poena ali da ne ide na misije, nego recimo da leci ninje kada dodju sa misije, povredjenej i da uci ninje u selu i pomaze im.
Isto i hokage ne ide na misije i slicno nego obavlja svoj posao i za to dobija xp i ryo kao da ide na misiji.

Odredimo timove za misije koji ce ici na misije. Oni dobijaju deo xp poena i ryo-a, drugi deo toga ide u budzet sela znaci oni nabavljaju i rade za selo donose pare i xp poene. Onda tu nastupaju Mikasa i Minato i slicni koji rade direktno u selu sa mladeninje i ostale ninje koji treniraju nesto. Tako da oni kroz roleplay, ucenja, predavanja i slicno dele xp i ryo ostalim ninjama u selu koji ne idu na misije jer su jos slabi ili slicno. Uz to i oni dobijaju taj deo jer ih uce.

Tako moze da se kreira sistem i odlican krug kruzenja xp-a, ryo-a i slicno. Pogotovo ninje koje budu bile lvl 200 i budu mogle da skupljaju xp poene.

Sve ovo ce svakako trajati dugo godinama i slicno i kasnije ce se isplatiti. Zato treba se prvo fokusiramo na ninje koje su blizu lvl 200 da postanu lvl 200 i oni sto imaju emblem onda ce i manji lvl dobijati od tih ninji lvl 200 i budzet ce i rasti i sve, i ovde u selu ce biti vrlo lepo jer ce svako imati dnevni priliv novca i xp poena ako svako obavlja svoju duznost i zna se sta ko radi. Xp i novac pa i tokeni cak ce kruziti i sve i svi ce biti zadovoljni.

Himiko Yumi
Himiko Yumi
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 11:17
Isto da dodam da svaki rank ima svoju prednost i svoju manu nebitno ko je genin ili s jounin. Na ispitima recimo dolazi dosta njih koji ne znaju nista i samo guzvu stvaraju i smanjuju sansu drugima da prodju.
Zato ucitelji moraju se pobrinu da uce svoje ucenike i treniraju i posto su ucitelji iskusniji tek onda oni odrede da li mozes da se prijavis za ispite.
Ako se setite u naruta na chunine si mogao ides samo ako dobijes predlog svojeg ucitelja da te prijavi u suprotnom ne mozes ucestvujes. Za jounin ispit je receno da moras imat potpise 3 vec postojeca jounina da bi mogao polazes jounin ispit.
Isto za studente, svaki ucitelj moze osmisli svoj nacin kako da neko postane genin da mu neki ispit ili slicno tipa da mu uzmete zvonce ili slicno.

Ja cu isto trenirati 2 academy studenta. Ne zelim ove preko zelim da treniram studente. Tako da cu uzeti Shizu za mojeg ucenika trenutno.

Mislim da takvo pravilo treba se uopsteno uvede a ne da polazes ako dodjes do tog lvl, jer ce se tako stvoriti veca veza izmedju ucitelja i ucenika kao i ostalih u selu i zelja za prijateljvom i dokazivanjem samim tim i veca aktivnost i vise igre i dogadjaja u samom selu da bi se nesto primetilo i naucis o svakom nesto i samim tim da budes vidjen i slicno
Himiko Yumi
Himiko Yumi
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 12:13
Razlog zasto sam to rekla jer biti , genin, chunin i jounin i s jounin i u anime zahteva posebne atribute ne moze biti svako. Ovde je lako dobiti neko chunin rank ili slicno a uopste ne ispunjava neke atributi, videla sam mnogo ninji genini koji postanu chunini a razliku nemaju nikakvu izmedju ta dva ranka i dalje su slabi, stratgija im glupa da kazem i ostalo.
Tako oni iskusniji i veci rankvi treba odlucuju ko je za koji rank i da li je sposoban da uopste polaze ispite.
Tako ce se i svi vise truditi da budu pravilinji, uredniji i da vise misle, smatram da ce se nesto takvo strategijski odraziti i na licni zivot jer ovde stvarno dobijas neko iskustvo.
Predlazem da ispiti budu smrtni i da mozes pogines na njima isto kao sto sam mogla poginem na jounin ispitu dok sam polagala, da tako bude i za chunin ispite (u animeu su mnogu umreli u sumi jer ne mogu ih kontrolisu kao i u onom delu trecem u predkvalifikacije iako su tu bili hokage i ostali jounini i ucitelji isto je nekoliko njih poginulo jedino su zaustavili garu da ubije lija). Na taj nacin ce svako dobro razmisliti da li je spreman da polaze ispit.

Tako ce svako imati vecu zelju da bude bolji i da se usavrsava i ide dalje. Ako pogledas u narutu u celoj konohi nema ni 10 jounina, nekoliko chunina ostali su svi obicne ninje ranka genina iako imaju po 30 godina recimo i slicno.
Jer retko ko moze koristi u potpunosti razne jutsu i slicno.
Ovde na forumu ja pola njih nebi pustila da budu chunini a kamoli neki veci rankovi.

Biti veci rank uopsteno znaci biti iznad drugih i voditi manje od sebe zato ne moze to niko tako lako biti.
Uz to rekla sam bolje je kad je prosarano i ima vise rankova mnogo toga je lepse i igra zanimljivija jer svaki rank ima svoje prednosti i mane i nesto sto moze i nesto sto ne moze.

Uz to treba hokage osmisli original misije iz naruta recimo prva misija ona sa zabuzom i mostom i slicno. Tako da ucitelji kada dobiju svoje prve ucenike mogu idu sa njima na te real misije i prodju kroz sve to i tako steknu iskustvo i slicno.

Isto kao i u naruta malo je ovde ninji koji su imali real borbe i mogu se snadju u nekim teskim situacijama. To necu krijem i ladno cu da kazem da medju tim ninjama su samo ja, k. i minato trenutno ostali ovde su svi relativno novi i nisu imali toliko nekih pravih borbi gde je zivot u pitanju ili neke vazne stvari (govorim o iskustvu tokom celog igranja od ranije pa do sada).
Takve ninje su vrlo mocne i cenjene i imaju veliku reputaciju kao i rank dok ostali imaju manje i moraju se pokazu u pricama, misijama i slicno da bi bili prihvaceni od visih ninji i unapredjene.

Vi niste bili tu od pocetka foruma ali razlika u igri nekad i sada je isto kao da uporedite razdaljinu zemlje i kraja univerzuma, znaci ogromna.
Svima ovde danas nedostaje iskustvo, nemate postenje i ubijate se zbog moci.
Nekad je necasno bilo samo ubiti ili se raspraljati sa nekim ko je ispod tebe i manji rank i ninja nisi hteo ni da ga ubijes nego samo pobegnes jer nije vredan da se borite. Cak i neprijatelji medjusobno su se postovali i cenili i obracali sa respect.
Borbe su bile casne i mnogi kako dobri tako i zli odbacivali svoje zivote zarad cilja, drugih ninji ili slicno.
Ovde vise niko nema casti zato to cemo vratiti.
Uz to ninje koje napuste selo bice gonjene i dacemo veliku nagradu za zlocince. Uz to u selu imamo Jirayu i ostale npc ninje tako da svakako uvek ce biti ovde neko da kazni ninje koje vrse zlodela uhvate ih i zarobe.
Himiko Yumi
Himiko Yumi
Special Jounin

Thu 28 Nov 2013, 12:45
I jos jedan predlog imam. Videla sam da su nekad svi bili u selu dok su zli bili u zenkai gde su u glavnom bili special likovi. Tako da nisi imao mnogo izbora osim da budes u selu i da ides tokom price sto mislim da je odlicno bilo. Mogao si i pre da bude zao ali svakako nisi mogao budes "glavni zloca" i da "slobodno" ubijas ides i slicno nego bi radio ili za Kisaija ili za Paina i ono sto ti oni kazu, bukvalno njihova pseta za za uzvrat dobijes moc, sto je nekako podsticalo ostale da se bore protiv zla i zaustave takvu "nepravdu" samim tim i prica je bila zanimljivija i aktivnost i dozivljaj i sve. Uz to special su tada mogli da ubijaju , napadaju i muce ostale igrace tako da samim tim bilo zanimljivije i sigurno izazivlo dozu andrenalina kod ostalih jer su znali, special likovi su mocni, zli, ne prezaju da te ubiju ili uniste selo, moram ih postovati i ne smem ih izdati ili sam ja mrtav. Tako da ili da se pribijem kod Contea (hokagea) koji je isto special lik i moze me zastiti jer sam slab ili da odem da budem sluga Kisaija u zenkai ili paina u akatsuki. Uz to retke moci kao mangekyou, zabranjene i slicno obican igrac nikako nije mogao dobije nije imalo teorije to su mogli samo specijali. Osim da budes u toku price , rizikuje u borbama sa njima, igras gde su oni i budes aktivan i da "pokupis" ono sto ostane iza njh. To je bio jedini nacin da se domognes moci. Tako da je sve samim tim bilo mnogo lepse i zanimljivije i mnogo uzbudljivije. Ja sam sve uvek gledala i citala sta se desavalo a tada moj lik je bio potpuno nebitan.

Milsim da treba se vrate nekoliko stvari sto se tice same price i principa moci.
Selo glavno imamo Jirayu da nas brani i sve koji je special a i da kazni one koje recimo dodju ubiju hokagea ili nekog ninju u selu tipa kao mene i tako te. Jiraya ih kazni ili isto uhvati i ubije kao sto je Conte pre radio tako da dvaput ramzisli pre nego sto izdas selo jer ako to uradis imas samo dve opcije smrt ili da sluzis nekom specialu iz akatsukija vecno kao rob.

Onda Akatsuki da ubacite real clanove akatsukija koji su speciali i da jedini nacin gde mozes otici tamo je taj da izdas selo prezivis nekako i to da si jak (jer u to vreme kisai je pustao u zenkai samo one koji su "posebni" i uz to si morao biti njihov rob).

Uz to da speciali imaju dozvolu da ubijaju bilo koga ili urade bilo sta (cak i da daju nekom moc). To kazem iz razloga sto ti specijali "bogovi" nekad kada umesaju prste i daju smrtniku obicnom igracu moc svakako je test sta ce uraditi time, izdati selo unistili sve tamo ili izdati onoga ko mu dao moc tako da je to vrlo zanimljivo videti takvu situaciju. Uz to ako oni mogu ubiju bilo koga samim tim ce selo biti bolje (ne kazem da samo ubijaju Kisai i ostali nikad nisu ubijali neke slabice i one sto ne zasluzuju obicno je jurio samo Kagee kao Uramija, Garu, Minata i Contea) uglavnom svaki lik na forumu koji se istice malo imao je nazovimo svog speciala koji mu je "smetao".
Uz to ako imaju dozvolu da ubijaju zamilite da dodje da uybije hokagea a mi svi moramo da ga sprecimo da ne uradi to i borimo se protiv njega samim tim je odmah to prica i pokrece ceo niz dogadjaja pogotovo ako znas da i ti sam mozes umres u toj borbi iskustvo i uzbudjenje samim tim i igra je mnogo zanimljivija Very Happy ( u to vreme su svi pocinjali od nule opet pa opet su mnogi umirali i igrali opet ponovo) jer uzbudjenje i osceaj kada umres za pravu stvar, u pravo vreme i u pravoj prici je neprocenjivo makar dao pre toga i desetine hiljada dinara na svog lika i utrosio godine igranja jer direktno ides u istoriju i vecno ces se pamtiti za takav gest. Setimo se da je obican napad Zacuia na Minata koji je poceo kao obicna borba ispred kapije povukao automatski jos jedno 10 borbi kao i odmah zaredom i rat i sve one epic borbe bukvalno se sve vremenski u igri desilo u istom danu.
To je ta car speciala i obicnih igraca kada je u pitanju borba.
A i ima nesto zanimljivo kod tih zlih speciala tipa ima njih 10 org i da imas cilj da ih dostignes ubijes i zavrsis to isto vidis i sudbine svih njih kako ce zavrsiti i sta ce sve vreme donesti.

Zato isto predlazem da dozvolimo svi da specijali budu kao nekad sto su bili u doba zenkai organizacije da budu redovni igraci i imaju sve dozovle kao obicni igraci cak i na turniru da budu i slicno jer je mnogo zanimljivije a i lepse je mislim na ono sa pocetka teksta jer tera ljude na slogu i postenje i zajednicke borbe zarad cilja.
Svi se secamo kako nas je stewcha izmanipulisao na prvoj verziji namestio je prvi shnobi turnir a da mi to nismo ni znali sta on planira ni niko od admina samo on licno. A prvo nas je naterao da zavolimo igru i da ako treba njega licno proteramo zarad nase dobre igre i foruma. A on je covek namerno namestio turnir da bi se svi igraci pobunili i posvadjali protiv njega i udruzili da ga svrgnu sa vlasti i ubiju sve njegove special likove. Bukvalno nas je izmanipulisao da ga zamrzimo i osvetimo se i stanemo mu na put da bi on mogao pokrene pricu sto planirao sa Kisaija , Contea, Paina i ostale likove iz tog prvog shinobi rata i tako on o svi ostali stvorili jedno iskustvo i pricu koje se i dan danas secaju i koja je legenda i ja mislim da nikad to nece biti tako. Jer prvenstveno smo svi bili i glupi i nismo znali sta ko planira, ni ko na koji profil igra kao ni ko je special ko nije, nikad nisi znao sta da ocekujes, optuzuvali smo ga i da vara i namesta ali to je sve bilo zarad price sto je na kraju i uspeo napravio legendarnu pricu. Ali ocu kazem da nam je rekao sve sto to radi i tako to prica i dogadjaji ni pola nebi bili tako zanimljivi kao sto je bilo jer lepse je kad ne znas nesto i igras u neznanju sta se desava izvan igre u adminskom svetu.
Namikaze Minato
Namikaze Minato
Academy Student

Thu 28 Nov 2013, 14:02
Hahaha. Istina je ovo sto je Himiko rekla. Ja nemam mnogo sta da dodam sem sto se bojim da ne dodje do over powera opet. Slazem se da novegeneracije nemaju ni trunku postovanja i morala. Kao sto si rekla u nase vreme ubiti ne zasticenog i nesposobnog neprijatelja bilo je ispod cast i sramota. Danas je sve zbog moci. Ja se secam kada sam prvi put dosao i kada sam poceo da igram ovaj forum, mi nismo imali kartice, sve smo radili pisanjem. Conteu sam persirao do odredjenog perioda dok nismo sklopili prisniji odnos kao prijatelji, ali sam i tada imao veliko postovanje prema njemu, kao i prema drugim Kageima. Kisai Uchiha mi se odmah javio i ponudio mi moc, za mene je to bila uvreda u to vreme jer izdati svog senseia i svoje selo bila je veca sramota nego ista drugo. Moc je znacila puno tada, ali morao si sam da je zaradis. Neprijatelja si postovao i nikada nije bilo prljave igre, suprotstavljene strane su se uvek casno borile do smrti, nikada nije bilo prevara i zabijanja noza u ledja jer je to bilo ispod casti.

Ti kao Shain ces posle mene imati najveca ovlascenja, a druga dva eldera ce donositi odluke zajedno sa nama, sem sto nece imati izvrsnu vlast. Elderi koji su tu pore Hokagea kao u animeu (Hiruzen Sarutobi, Danzō Shimura, Homura Mitokado and Koharu Utatane.) Konoha Council sluzi da savetuje Hokagea i da sve odluke koje Hokage donosi budu u najvecem interesu sela i njegovih zitelja. (Mozes procitati sve tamo.) Tako da samo Hokage i Vodja Root-a (Konoha Police isto) imaju pravo da donose glavne odluke.

Sto se tice misija, ja cu videti da sredim sa Stewchom da napravimo nove misije za selo, kao sto si rekla i Live misije gde ce ucitelji ici sa svojim ucenicima, i to ce biti duge misije. Takodje mi se svidja ideja da mi koji (vodimo selo) ne trebamo ici na misije tj izlaziti iz sela sem ako je to bas neophodno. To moramo da sredimo sa Stewchom.

Eto toliko, nemam sta vise da dodam jer se slazem sa svim sto si rekla.
Anonymous
Gost
Guest

Thu 28 Nov 2013, 18:46
(Iznenada se pojavljuje Itachi na vratim sav zadihan)
Hokage!!
Namikaze Minato
Namikaze Minato
Academy Student

Thu 28 Nov 2013, 19:27
(Minato pogleda u nepoznatog ninju.)

Zasto upadas tako? Ovo je vazan sastanak, sta zelis?
Anonymous
Gost
Guest

Fri 29 Nov 2013, 11:39
(Itachi napusta sobu...)
Sponsored content

Back to top