Sages arhiva
Thu 21 Mar 2013, 12:39
Sages
- Spoiler:
Sage je posebna titula koja se dobija ukoliko neki ninja uspe da kontrolise zivotnu silu i energiju iz prirode koja stvara zivot i koristi je u borbama. Te ninje su vrlo mocne. Medju njima bili su Namikaze Minato, Trawalgar Law , Kotsuko Hagane i Kisai Yokubi
Minato i Kotsuko su posedovali toad sage koji su naucili iz summoning sveta zaba dok je Law posedovao snake sage koji je naucio iz sveta summoning zmija.
Kisai je posedovao demon sage.
Medju moci i sposobnostima najaci medju njima je bio Kisai Yokubi i za razliku od ostalih demon sage je Kisai sam razvio. Kisai je mogao po zelji da koristi osnovu demonske chakre i kontrolise svih 9 demona i koristi njihove sposobnosti da izmeni svoje telo i postane jaci i poprimi oblike bilo kog od 9 demona iako nije bio jinchuriki.
Od toad sage moda Minato je posedovao jaci sage jutsu od Kotsuka i Lawa njihov sage mod su ih naucile summoning zivotinje iz svog sveta i dozvoljavale su im da koriste energiju oko sebe iz prirode ali njihove sposobnoti i jutsui nisu bili ni priblizni Kisaijevom demon sageu.
Najpoznatiji i najaci sage i shinobi ikada je kreator shinobi tehnika i ostaloga sage of six path mogao je kontrolise zivot i smrt i on se pojavljuje u legendama da je ziveo nekada davno pre hiljadama godina niko ne zna kada tacno.
Legenda kaze da je nekada davno u svetu izbio ogroman haos i njegova destrukcija i pojavilo se ogormno desetorepo cudovise koje je pretilo svima. Sage je uspeo da ga porazi i zarobi u sebe i tako spasi svet. Zbog toga sage je dobio mocne oci rinengan. Tokom svog zivota je radio na tome da rastavi zver iz sebe i vremenom je podelio na 9 delova i stvorio 9 demona.
Neki kazu da je vreme u ovom svetu ciklicno i sve ide u krug i ponavlja se na nekoliko hiljada godina i da je ninja iz te legende zapravo sage Kisai Yokubi.
Prica iz legende i dogadjaji koje je uradio Kisai Yokubi su potpuno identici.
Kisai je posedovao demon sage i mogao kontrolise bilo kog demona i koristi ih nakon sto su kao desetorepi bili u njemu on ih je ponovo izvadio kao chakru i oblikovao i ponovo rasuo po sveti bas kao Sage iz legende.
Sage iz legende je posedovao moc da kontrolise zivot i smrt i mogao je stvori sve sto pozeli i zamisli. Kisai Yokubi je svojim znanjem i jutsima lako mogao da stvori zivot i smrt i da tako da je mnoge ninje ozivljavao i kreirao nova tela i podario zivot mnogima nakon katartofe i kasnije. Uz to je mogao kreira jutsima sve sto zamisli.
Sage je imao dva sina i svoju moc je podelio tako jedan sin je dobio sharingan a jedan telo od sagea wood release. Kisai je isto imao sva sina i poznato je da je jedan imao uchiha moci a drugi wood moci i da su obnovili te klanove nakon katastrofe. Kisai je posedovao mocan wood release presadjen kao i mocne sharingan oci nije iskljuceno da ih je kasnije preneo na svoje sinove da bi obnovio te klanove nakon katastrofe.
Ogromna katastrofa je zadeila ceo svet i dovela do istrebljena ninji samo nekolicina je prezivela i desterorepi demon se kreirao od nipochove dark chakre upivsi svih 9 demona. Sage iz legende je porazio desetorepog i postao jinchuriki njega da bi spasao svet i isto se spominje katastrofa. Kisai Yokubi je identicno isto uradio.
Nakon toga Kisai Yokubi je svojim jutsima kreirao gomilu novih tela ljudi i usadio im zivote da obnove ljudsku rasu. Bas kao i sage iz legedne .
Price iz legende o najacem shinobiju i tvorcu sveta kakvog poznajemo i iz zivota i potsupka Kisai Yokubija su prilicno identice a mnogi kazu da je vreme ciklicno i da se to vec desilo i ponovo se desilo i jednog dana ce se ponovo desiti ili da je neko mogao vidi buducnost i stvorio tu legendu o sage. Svakako nakon sagea iz legende Kisai Yokubi je isto mocan koliko i on i zasluzan sto je spasio i obnovio ovaj svet bez obzira da li su to bile iste osobe ili ne.
- Raiken MystoganSpecial Jounin
Re: Sages arhiva
Thu 28 Mar 2013, 19:41
Ulazi i vadi skrolove sa arhivama, zatim pazljivo cita i nailazi na deo o sage ninjama zatim misli u sebi
Otac mi je pricao o ovome, moj deda je bio legendarni sage Kisai Yokubi, moj isto dalji predak bio je Zacui Yokubi koji je bio ucenik i desna ruka legendarnog ninje Kisai Uchihe. Moji preci i loza je vrlo mocna i vazna ne mogu da posustanem sve ninje iz moje loze su bile jake najace,ne smem ih izneveriti zato uskoro...
Moj brat Siegrain podseca vrlo na brata od Kisai Yokubija, vidi se da svi imamo te gene...Ne volim to sto sam Uchiha, ali i pored toga pripadam Yokubi klanu jednog dana cu naci znanje Yokubi klana!!! Moji preci bice ponosni i obnovicu ga! Moja najveca zelja i sve ono sto sam posvetio u ovim ulaganjima da obnovim Yokubi klan!
Izlazim odavde
Otac mi je pricao o ovome, moj deda je bio legendarni sage Kisai Yokubi, moj isto dalji predak bio je Zacui Yokubi koji je bio ucenik i desna ruka legendarnog ninje Kisai Uchihe. Moji preci i loza je vrlo mocna i vazna ne mogu da posustanem sve ninje iz moje loze su bile jake najace,ne smem ih izneveriti zato uskoro...
Moj brat Siegrain podseca vrlo na brata od Kisai Yokubija, vidi se da svi imamo te gene...Ne volim to sto sam Uchiha, ali i pored toga pripadam Yokubi klanu jednog dana cu naci znanje Yokubi klana!!! Moji preci bice ponosni i obnovicu ga! Moja najveca zelja i sve ono sto sam posvetio u ovim ulaganjima da obnovim Yokubi klan!
Izlazim odavde